Tvingade flicka att sälja sex – döms till fängelse och utvisning

Uppdaterad
Publicerad

En rumänsk man född -91 döms av Linköpings tingsrätt som skyldig till människohandel mot barn. Påföljden blir fängelse i 2 år och 6 månader och 10 års utvisning, samt att betala 100 000 kronor i skadestånd till brottsoffret – en 17-årig flicka.

Det var i mitten på maj som mannen greps i Linköping och anhölls misstänkt för att ha utnyttjat en 17-årig flicka för prostitution. Domstolen slår fast att mannen ska ha rekryterat flickan i Rumänien i syfte att tvinga henne att sälja sex i Sverige.

Mannen ska ha tagit nakenbilder på flickan i ett hotellrum i centrala Norrköping och senare lagt ut bilderna i en sexannons på internet. Hon har sedan körts runt till en rad städer i mellansverige till olika sexköpare.

17-åringen förhördes i maj och försvarade då mannen, men försvann sedan spårlöst. Polisen har försökt att få tag i flickan genom Interpol, men utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet