Polisen har satt in helikopter i sökandet efter den försvunne mannen i Norrköping. helikopter i jakten på rånarna. Foto: Johan Nilsson / TT (Arkivbild)

Försvunne mannen hittad välbehållen

Uppdaterad
Publicerad

Uppemot tio polispatruller samt hemvärnet och Missing People har varit inkopplade för att försöka hitta den 20-årige man som försvann från sitt föräldrahem i går.

Han har nu återfunnits välbehållen, uppger polisen.

– Vi räknar med att han är i liv, men det har varit kallt i natt så det är ett orosmoment, uppgav polisen tidigare under dagen i samband med sökandet efter den unge man som var försvunnen.

Han var borta under natten och påträffades närmare ett dygn senare på biblioteket i Norrköping. Han mår efter omständigheterna väl, enligt polisen som tackar alla som hjälpt till i sökandet.

Det var den unge mannens föräldrar anmälde sonen försvunnen. Senast de såg honom var vid 17-tiden på lördagskvällen i hemmet i Ljunga strax utanför Norrköping.

– Det vi vet är att han verkar vara något av en enstöring och att han har varit deprimerad en tid, sade Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Polisen räknade då med att mannen skulle vara vid vid liv, men det faktum att han mår dåligt och att natten varit så kall är oroande, enligt polisen.

Mannen var tunt klädd i en blå tröja och svarta jeans då han försvann till fots från hemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.