Unga ska lära äldre mer om mobilen och surfplattan Foto: TT

Unga ska hjälpa äldre med teknik

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan äldre som har svårt att hänga med i teknikutvecklingen få hjälp av unga.

Många äldre personer behöver hjälp och stöd för att utveckla sin användning av datorer.

Under temat ”Datasupport” kommer nu gymnasieelver och äldre träffas i Visby för att lösa teknikproblem med mobilen eller surfplattan.

Gotland

– Att samarbeta generationsöverskridande känns jätteroligt och utvecklande för både våra äldre besökare och de något yngre gymnasieeleverna, säger Ewa Hansson, aktivitetssamordnare på Hälsofrämjande enheten.

Nationellt beräknas det finnas cirka 400 000 personer över 65 år som lever i digitalt utanförskap. Forskning visar att användningen av datorer och internet kan minska ensamheten bland äldre.

– I ett inledningsskede kommer denna omgång bestå av fyra tillfällen, nu under november månad. Fortsatt arbete sker med digitalisering i stort, vilket kommer mynna ut i ytterligare aktiviteter där vi skapar förutsättningar för seniorer att lära mer om/ta del av välfärdsteknik på olika sätt, säger Tove Öberg, tf enhetschef på Hälsofrämjande enheten, Socialförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet