Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sofie Lindén, utbildningsdirektör Norrköpings kommun. Foto: Carl Larsson/SVT

Utbildningsdirektör: ”Det största smittspridningsläge vi har varit i”

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av coronaviruset bland skolorna i Norrköping är mycket hög. Sex förskolor är helt eller delvis stängda. Ett 30-tal grundskolor jobbar helt eller delvis på distans.

– Det är det största smittspridningsläge vi har varit i, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén.

Hon fortsätter:

– Alla grundskolor har distansundervisning i någon form. Det är det mest ansträngda läget vad det gäller frånvaro av elever och personal.

Hör mer ingående i videon ovan om läget och hur det ser ut framåt.

Linköping

I Linköping har flera klasser i grundskolan och gymnasiet gått över till tillfällig distansundervisning de senaste dagarna. Verksamhet i elevgrupper i flera förskoleklasser har ställts in tillfälligt, skriver kommunen på sin sajt.

En förskola i kommunen har tillfälligt stängt hela sin verksamhet på grund av att många i personalen är borta. En gymnasiesärskola har av samma anledning tillfälligt stängt delar av verksamheten.

– Verksamheten och vår personal är under stor press just nu, men vi gör också ett bra och brett arbete i hela förvaltningen för att först och främst säkra både våra barns och elevers utbildning. Men också för att bromsa smittan, säger Anette Lundin, biträdande utbildningsdirektör, i ett uttalande på sajten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet