• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Google Earth/SVT

Hur ska Linköping växa?

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen räknar med att Linköpings invånarantal kommer att växa med 90 000 de kommande 40 åren. Men hur ska det gå till? Nu ska planen för det ses över.

2010 antogs en övergripande översiktsplan för hela kommunen och 2016 en vidareutveckling av den som gick under namnet Utvecklingsplan för Linköpings innerstad.

Medborgarna får tycka till

Nu är det dags för titta på hur ytterområdena ska förändras och kommunen har ett förslag som medborgarna nu kan få tycka till kring.

Linköping

– Jag märker att det finns ett stort behov bland Linköpingsborna att prata om vart vår stad är på väg. Under hösten bjuder vi in Linköpingsborna att tycka till om kommunens förslag för ytterstadens framtid, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd med ansvar för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i ett uttalande till pressen.

Blanda, förena, förnya och förtäta

Ledorden för Utvecklingsplan för Linköpings ytterstad är ”blanda, förena, förnya och förtäta” och innehåller teman som ytterstadens stadskvaliteter, social sammanhållning, hållbar livsstil, privat och offentlig service och grönstruktur.

Läs mer om Utvecklingsplan för Linköpings ytterstad här.

Här kommer det att hållas samrådsmöten:

  • tisdag 15/10 kl 18-20.30 i Ekholmsskolans matsal
  • tisdag 22/10 kl 18-20.30 i Slestadsskolans matsal
  • torsdag 24/10 kl 18-20.30 i Tallbodaskolans matsal

Förslaget finns också på Kontakt Linköpings besökskontor på huvudbiblioteket, samt i Berga och Skäggetorp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet