Nicklas Lundström, Vänsterpartiets gruppledare i Norrköping. Foto: Vänsterpartiet och Fredrik Sandberg/Scanpix

V i Norrköping tar ställning för Holmens vindkraftpark

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet sällar sig nu till de partier i Norrköpings kommunfullmäktige som säger ja till Holmens satsning på en vindkraftpark vid Simonstorp. I ett pressmeddelande berättar partiet att de inte vill att kommunen använder sig av sitt veto mot satsningen. V önskar i stället att länsstyrelsen prövar etableringen.

Holmen ville till att börja med bygga 77 vindkraftverk i Finspångs och Norrköpings kommuner. Planerna har arbetats om och i dagsläget handlar det om två områden med totalt 32 verk.

Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna vill att kommunen utnyttjar sitt veto och är alltså negativa till vindkraftsplanerna.

Norrköping

Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och nu Vänsterpartiet säger ja till satsningen.

I ett SMS meddelar V:s gruppledare, Nicklas Lundström, att ställningstagandet innebär att det finns en majoritet FÖR vindkraften i kommunfullmäktige.

Miljöpartiet skriver i ett mejlsvar idag att de också har bestämt att de inte vill att kommunen använder sitt veto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet