Lokala V-röster inför onsdagens omröstning

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets gruppledare i Linköping och Norrköping säger samma sak som partiet centralt när det gäller frågan om att släppa fram Magdalena Andersson som statsminister. Höjd pension och reellt inflytande över politiken, annars blir det nej.

– Ska man ha vårt stöd då måste man också ge oss något. Då måste man ge vänsterpolitik helt enkelt, säger Vänsterpartiets gruppledare i Norrköping, Nicklas Lundström.

Han vågar inte riktigt tippa om riksdagen faktiskt kommer att släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister vid onsdagens omröstning.

– Jag hoppas att vi får en bra uppgörelse om pensionerna. Om det lyckas kan hon mycket väl bli statsminister, säger Nicklas Lundström (V).

Partikollegan i Linköping, gruppledaren Jessica Eek (V), håller med om vikten av inflytande för att partiet ska gå Socialdemokraterna tillmötes.

-Jag tror att väldigt, väldigt många just nu kämpar för att få till en bra överenskommelse och jag tror att de kommer att lyckas med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.