Foto: JONATHAN NACKSTRAND TT

Vaccinationerna klara på äldreboenden i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Vaccineringen av de personer som bor inom särskilt boende för äldre i Norrköping är nu klar, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra äldreboende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Alla boende har erbjudits vaccin, de som har haft möjlighet och som har tackat ja till vaccinering har fått både första och andra dosen. Men besök får vänta ett tag till.

– Det är förståeligt att längtan efter att få kramas och umgås igen är stor, men vi har en fortsatt samhällspridning och måste förhålla oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tack vare att vi varit restriktiva med besök har vi kunnat minska smittspridningen, säger Anders Granqvist, verksamhetschef inom vård- och omsorgskontoret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet