Christine Senter, vaccinationssamordnare Region Gotland. Foto: SVT

Vaccinationsfas 4 startar på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Under morgondagen, den 26 maj öppnar vaccinationsbokningen för den första gruppen i fas 4 på Gotland. Det meddelar regionen.

Region Gotland är bland de sista i landet att öppna för fas 4. Men öppningen sker ändå tidigare än beräknat då vaccineringen inom fas tre gått snabbare än väntat.

Komplex bokning

– Grupperna i fas 3 är de mest komplexa att boka in, i och med att vi behöver ta hänsyn de sjukdomar och tillstånd som definierats av Folkhälsomyndigheten. Vi har kunnat förse appen Alltid Öppet med aktuella diagnoser och tack vare den lösningen har bokningen gått smidigare än vi vågat planera för, säger vaccinsamordnare Christine Senter.

Intervall förlängs

Samtidigt förlängs intervallet mellan dos 1 och 2, efter besked från Folkhälsomyndigheten. Från dagens sex veckor rekommenderas istället sju veckors mellanrum mellan dos ett och två.

Hör vaccinsamordnare Christine Senter berätta om vaccineringen i fas 4:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christine Senter, vaccinationssamordnare Region Gotland. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet