Foto: Håkon Mosvold Larsen TT

Vädjar till föräldrar att hålla barnen hemma under jul och nyår

Uppdaterad
Publicerad

Många förskolor och skolor har påverkats hårt av pandemin. SVT Nyheter Öst har tidigare berättat om hög sjukfrånvaro inom skolan, främst i Norrköping.

”De medarbetare som varit friska och har varit på plats är trötta”, skriver utbildningskontoret och vädjar nu till vårdnadshavare om möjligt hålla sina barn hemma under jullovet.

”Personal har omorganiserat sig och täckt upp för varandra. Många av våra medarbetare är trötta och behöver vila,” skriver utbildningskontoret i ett mejlet som har gått ut till föräldrar i kommunen.

De som arbetar under jullhelgerna uppmanas nu att undersöka om det är möjligt att hålla sitt eller sina barn hemma, så personalen ska kunna få ledighet. Samtidigt uppger kontoret att de kan ha förståelse för om det är svårt.

”Finns inte möjligheten är ditt barn självklart välkommen till förskolan eller fritidshemmet. Men om du till exempel har möjlighet att arbeta hemifrån under vissa dagar, eller kan lösa omsorg på annat sätt, så ber vi dig att hålla ditt barn hemma”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet