Två till sjukhus efter trafikolycka i Motala

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen larmades SOS om en trafikolycka på riksväg 34, i höjd med Björkakorset i Motala. Vägen stängdes under 30 minuter då räddningstjänsten jobbade med att få loss en person som satt fastklämd i ena olycksbilen.

Det var vid 15.30-tiden som två bilar kolliderade på riksväg 34. Sex personer ska ha drabbats i olyckan. När räddningstjänsten kom fram till platsen stängdes vägen av i båda riktningar, då en person satt fast i en av bilarna.

– Personen tar sig inte ut själv. Vi hjälper personen ta sig ut på ett bra sätt, säger Daniel Agerhult, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Motala

Vid 15.43 beräknades vägen vara avstängd i cirka 30 minuter till.

Strax innan klockan 16 var personen ute och lastad i ambulans, enligt räddninsgtjänsten. Vägen beräknas öppnas upp för trafik igen om cirka tio minuter.

Vid klockan 16.10 kunde räddningstjänsten meddela att två personer förts till sjukhus efter olyckan och att vägen är öppen för trafik igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet