Foto: Axel Brantemo/SVT

Polisen utreder människorov i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder på måndagsmorgonen ett grovt brott utanför Linköping, vilket medförde att Norrköpingsvägen stängdes av under flera timmar.

Händelsen rubriceras som människorov, men enligt polisen kan fler brottsrubriceringar tillkomma. En person har förts till sjukhus.

Region Östergötland hänvisar till polisen när det gäller den skadade personens hälsotillstånd.

– Jag kan inte säga något om vem som förts till sjukhus eller något mer om vad som har hänt. Vi jobbar för fullt med ärendet och flera polispatruller är involverade. De letar efter gärningspersoner, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver till TT.

Linköping

Det var tidigt under måndagsmorgonen, vid 06.28, som polisen larmades till Norrköpingsvägen utanför Linköping, mellan Tallboda och Linghem. Polisen spärrade av platsen för att kriminaltekniker skulle kunna hitta eventuella spår i ärendet.

Oklar brottsrubricering – ingen gripen

Enligt polisen var brottsrubriceringen till en början inte fastställd. Men strax efter klockan 10 på måndagsförmiddagen uppger polisen att det handlar om människorov. Samtidigt släppte man på avspärrningarna och trafiken kunde börja passera förbi platsen igen.

– Vi har ingen gripen och därför är vi sparsmakade med detaljer, säger Angelica Israelsson Silfver.

Polisen arbetar nu med informationsinhämtning och är närvarande på flera platser.

– Brottet är inte längre pågående. Det här är inte en händelse som allmänheten behöver vara orolig för. Nu jobbar vi på att hitta de misstänkta och får dem till polisen så att vi kan hålla förhör med dem, säger Eva Nemec Nordh, chefsåklagare i Linköping, och den som nu leder förundersökningsarbetet.

Eva Nemec Nordh säger också senare under dagen till Corren att mannens skador inte var livshotande och han har fått lämna sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet