arkivbild Foto: Johan Nilsson/TT//Veronica Gardell/SVT

Fler besökare till Visby – väktare sätts in ikväll

Uppdaterad
Publicerad

Från och med ikväll sätts det in väktare i Visby. Deras uppgift är att patrullera serveringsställen i Visby innerstad och hamnområdet. Det för att påminna om vikten att hålla avstånd.

De ska också kontrollera att restauranger och krogar följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bakgrunden till att väktare nu sätts in är den ökande tillströmningen av besökare till Gotland med anledning av GGN och höstlovsvveckan.

– Vi vet att det kommer att vara mycket folk i rörelse i helgen och för att få hjälp med att vara våra ögon och öron, kommer väktarna bistå oss. Vi själva kommer också att genomföra platsbesök, men med den planerade mängd människor som vi tar höjd för behöver vi vara fler, säger Andreas Larsson, enhetschef på Livsmedel och alkoholtillstånd i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet