Personbil körde ner 100 meter vajerräcke på E4 utanför Tornby. Foto: Niklas Luks

Våldtäkt, inbrott, våld mot tjänsteman och pistolhot

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Östergötland har haft en hel del ärenden det senaste dygnet. Flera ingripanden har gjorts i olika delar av länet.

Vid midnatt kallades polisen i Linköping till ett centralt hotell med anledning av en anmäld våldtäkt. På plats kunde polisen gripa en man i 35-års åldern. Mannen är anhållen och förhör kommer pågå, uppger länsvakthavande befäl vid polisen. En del av hotellet är avspärrat för en brottsplatsundersökning.

En timme senare åkte polisen i Linköping till en central adress, där en person uppgav sig ha blivit pistolhotad. Där greps senare två personer,  en man och en kvinna, som nu bla är misstänkta för narkotikabrott.

100 meter vajerräcke nerkört

Vidare har det varit inbrott i två bostäder i Linköping, på Ekholmsvägen och Aftongatan. Ingen har kunnat gripas och platserna är avspärrade för teknisk undersökning. En personbil körde också ner 100 meter vajerräcke på E4 vid Tornby tidigt imorse. Trafiken stängdes av i en fil under cirka en timme.

Attackerade taxichaufför

I Söderköping grep polisen en man misstänkt för våld mot tjänsteman. Han skulle åka taxi men gav sig sedan handgripligen på taxichauffören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.