Bråvallafestivalen på lördagen. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Femte våldtäkt anmäld på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en våldtäkt har anmälts under Bråvallafestivalen i Norrköping. Thomas Agnevik, presstalesperson vid Polisregion öst, säger att en kvinnlig volontär har anmält att hon utsatts för en våldtäkt av en annan volontär under natten till lördagen.

Enligt polisen har våldtäkten skett i ett gemensamt tält som de båda volontärerna delat under festivalen. De båda har även haft frivillig sex innan våldtäkten, skriver polisen på sin hemsida.

Den misstänkte har förhörts och sedan frigivits av åklagare efter förhör.

Under lördagskvällen inkom även en anmälan om ett våldtäktsförsök på festivalen.

– Hon skrek på hjälp och en okänd man kom och tryckte undan gärningsmannen, säger Hans Lippens, polisens presstalesman till SVT Nyheter Öst.

Våldtäktsförsöket ska ha inträffat vid 21-tiden på lördagskvällen. Kvinnan ska enligt anmälan ha tryckts upp mot ett staket av en man. Efter att hon ropat på hjälp ska en annan man ha kommit och ryckt bort gärningsmannen så att våldtäktsförsöket avbröts.

Den misstänkte gärningsmannen lyckades komma undan och eftersöks nu av polisen. Polisen letar även efter mannen som hjälpte kvinnan.

Polisen: Kampanj har fått fler att anmäla

Hittills har flera sexuella övergrepp anmälts på festivalen. Polisens presstalesman säger till NT att han tror att deras kampanj #tafsainte har fått fler att anmäla sexuella övergrepp på Bråvallafestivalen.

– Det är viktigt att vi pratar om det här och uppmärksammar övergreppen. Jag tror att fler flickor och kvinnor vågar anmäla de övergrepp de utsätts för nu. Tidigare har man kanske inte vågat, säger polisens presstalesperson, Hans Lippens, till NT.

Det har under veckan anmälts flera våldtäktsfall och sexuella ofredanden på Bråvallafestivalen.

– Jag förstår att det varit en del kritik mot polisens arbete men någonstans måste man börja och sedan får vi utreda och utveckla vår verksamhet, säger Hans Lippens till NT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet