Våldtäktsförsök och ofredanden första natten på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt anmälde en kvinna att hon blivit förföljd av en man som försökt våldta henne på Bråvallaområdet i Norrköping.

En man blev också hänsynslöst misshandlad när han försökte hjälpa en annan kvinna som ofredades av flera män.

Polisen har hittills fått in mellan 30 och 40 anmälningar om brott i samband med Bråvallafestivalens första dygn.

En kvinna har anmält att hon blev förföljd av en man som försökte våldta henne. Hon lyckades freda sig och mannen ska då ha avbrutit våldtäktsförsöket och försvunnit från platsen.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Ropade på hjälp

Kvinnan har uppgivit ett bra signalement men det finns ännu ingen misstänkt.

En man som försökte hjälpa en kvinna som skrek på hjälp blev hänsynslöst misshandlad, uppger polisen.

– Det var en man i 20-årsåldern som avbröt ett överfall på en flicka som ropade på hjälp. Det ledde till att han blev grovt misshandlad, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Kvinnan ofredades av flera män och mannen gick dit och försökte gå emellan den utsatta kvinnan och männen, men blev då själv misshandlad.

Sparkades i huvudet

När mannen låg ner blev han sparkad i huvudet av männen som ofredat kvinnan. Flera andra personer skyndade till platsen och kom till undsättning och männen försvann då.

Den drabbade mannen omhändertogs av ambulans och klagade då över ryggsmärtor och fick troligen en hjärnskakning.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Strax efter midnatt uppger en annan kvinna att hon utsatts för ett sexuellt ofredande vid en av festivalens entréer. Mannen ska ha kommit fram och tafsat på henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet