Vallonbygden i Finspång höjer hyrorna mest

Publicerad

Allmännyttiga bostadsbolaget Vallonbygden i Finspång höjer hyrorna med 2,75 procent. Mest i landet, enligt årets hyreskartläggning.

Det är tidningen Hem och hyra som presenterar hyreskartläggningen.

I den andra änden av skalan återfinns Ramunderstaden i Söderköping där hyrorna höjs med två procent. Gotlandshem höjer med 2,28 procent.

Finspång

Snittet för riket hamnar på 1,9 procent. Varken Hyresgästföreningen eller Fastighetsägarna är nöjda med årets uppgörelse.

–Det är högt. Jag tycker värdarna hade kunnat hålla igen lite på sina krav, säger Erik Elmgren, förhandlingschef hos Hyresgästföreningen riksförbund till tidningen.

Fastighetsägarna vill se en lagändring som skulle göra det möjligt för parterna att vända sig till ett oberoende organ för att lösa tvister. De menar att Hyresgästföreningen lyfter in diverse krav i hyresförhandlingarna.

Hyresbostäder i Norrköping höjer hyrorna med 2,2 procent och Stångåstaden i Linköping med 2,25 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet