Montage. Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande berättar mer om satsningen i klippet ovan. Foto: Axel Brantemo/SVT

Vårdcentrum snart färdigt – häng med på en smygtitt

Uppdaterad
Publicerad

Vårdcentrum i Finspång skulle ha stått klart för flera år sedan – men projektet har dröjt. I december ska den nu invigas, men redan idag fick SVT Nyheter Öst en rundtur i den helt nya byggnaden.

I klippet under kan du följa med in i det sprillans nya vårdcentret.

– Det är svårt för mig att säga en exakt summa för vad det kostat idag. Men byggnationer kostar alltid pengar. Det är dyrt att investera i nya byggnader, säger Kaisa Karro. Få reda på mer i klippet ovan.

Vårdcentrum i Finspång kommer att innefatta flera vårdtyper, bland annat: vårdcentral med labb, barn- och ungdomsmottagning, Kvinnohälsa och BVC. Det kommer också att finnas en rehabiliteringsverksamhet med en ny avdelning för slutenvårds rehab.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet