Emma Klingvall, avdelningsordförande för Vårdförbundet i Östergötland ger arbetsgivaren beröm för att ha lyssnat, men är ändå orolig för att medlemmar ska besätamma sig för att lämna vården. Foto: SVT

Vårdförbundet: Fortsatt oro för sommarbemanningen

Uppdaterad
Publicerad

Regionen har tagit till sig av kritiken efter sommaren 2020, men ändå finns det en oro hos Vårdförbundet inför årets sommarplanering.

– Med risk för att upprepa sig och verka tjatig, vi är oroliga inför varje sommar. Så är sommaren alltid, säger Emma Klingvall, avdelningsordförande för Vårdförbundet i Östergötland.

Pandemin har ökat på arbetsbördan och Vårdförbundet menar att stämningen bland medlemmarna präglas av trötthet och nästan likgiltighet.

– Vi är jätteoroliga för att folk ska välja att säga upp sig, säger Klingvall.

Om det blir så att många ur personalen väljer att lämna vården så drabbar det de som blir kvar på jobbet.

Det är inte så att du tar i nu för att du är facklig företrädare?

– Nej, många av mina äldre fackliga kolleger hör en ton och en stämning hos våra medlemmar som man aldrig har hört förut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.