Anne Garland och några av hennes kollegor på Visby lasarett har gjort en film där man uppmanar tilltänkta gotlandsbesökare att stanna hemma. Foto: montage: Bild från Anne Garlands film/Patrik Widegren/SVT

Vårdpersonalen: Stanna på fastlandet i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Påsken är normalt en stor besökshelg på Gotland. Många sommarhusägare kommer då till ön. Men på grund av coronaepidemin vädjar nu vårdpersonal i en film till besökarna att stanna på fastlandet.

– Jag kände att det var viktigt att nå ut med det här budskapet och att det kom från oss på ”golvet” till er, säger överläkare Anne Garland som tagit initiativ till filmen som nu sprids i sociala medier.

Både Folkhälsomyndigheten och Regeringen rekommenderar starkt att man inte reser till bland annat Gotland i påsk. Allt för att inte sprida coronasmittan vidare. På Gotland uppmanar sjukvårdspersonalen på Visby lasarett de som har planer att resa till Gotland i påsk, att stanna hemma.

Se delar av filmen och hör Anne Garland berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet