10-mila lockar flera tusen deltagare varje år. Foto: Ulf Palm/TT

Vårens Tiomila i Valdemarsvik ställs in – igen

Uppdaterad
Publicerad

Vårens Tiomila i Valdemarsvik ställs in. Anledningen är den pågående coronapandemin. Tiomilaföreningen undersöker om orienteringstävlingen kan flyttas till hösten.

Förra året ställdes tävlingen in två gånger om. Nu ställs den alltså in för tredje gången. Det är Tiomilaföreningen, arrangören och Svenska Orienteringsförbundet som i samråd bestämt att ställa in tävlingarna.

– Coronapandemin har påverkat och drabbat oss hårt och vi ser inga möjligheter att, utifrån rådande omständigheter, kunna bjuda in till ett Tiomila i Valdemarsvik 1-2 maj. Vi beklagar detta djupt mot bakgrund av att, som vi noterat, många föreningar sett fram mot att delta i årets Tiomila i maj i Valdemarsvik. Det är även beklagligt mot all den tid våra ideella krafter lagt ner i förberedelsearbetet, säger årets generalsekreterare Kjell Holmström i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valdemarsvik

Mer i ämnet