Foto: TT

Världens största endurotävling ska nå fler tjejer

Uppdaterad
Publicerad

Gotland Grand National, GGN, är världens största endurotävling. Nu meddelar arrangörerna att man kommer att göra en storsatsning för att nå ut till fler tjejer, med ett uttalat mål på 300 tjejer på startlinjen senast 2023.

Idag är det drygt 100 tjejer som tävlar på GGN och det nya målet är en rejäl ökning.

– Vi kommer att göra denna satsning i tre steg. Sedan vi klev in i tävlingen 2013 har vi sett på GGN med lite nya ögon och nu är det dags för oss tillsammans med våra partners att göra förändringar för att tjejerna och damerna ska få ta plats och komma till start på världens största endurotävling, säger Conny Bohlin som är vd för arrangören Nordic Sport och Event i ett pressmeddelande.

Gotland

Influerare ska locka tjejer

För att locka fler tjejer till tävlingen sänks bland annat startavgiften för tjejer som aldrig tävlat där tidigare med 50 procent, prispengarna kommer höjas varje år fram till 2024 och man anlitar även sex kvinnliga influerare som ska köra GGN på damsidan.

– Just enduro, som betyder uthållighet, är en bra träningsform där hela kroppen får känna på utmaningen och att träna i skogen när man själv kan är ett jättebra forum för att träffa andra likasinnade tjejer och killar, säger Conny Bohlin i pressmeddelandet.

SVT Nyheter Öst har tidigare uppmärksammat systrarna Reimander från Norrköping som tävlar i Enduro. Se mer i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet