Karin Oscarsson som Ingrid Bergman i Camera. Foto: Markus Gårder/pressbild Östgötateatern

Världspremiär för Camera på Östgötateatern

Publicerad

Hon är rankad som en av världens största skådespelare genom tiderna och en feministisk förebild för många. Nu sätter Östgötateatern i Norrköping och Linköping upp en helt nyskriven musikal om Ingrid Bergman.

– Camera handlar om en kvinna som följer sin egen röst och vågar gå emot normerna och idealen, säger Karin Oscarsson, skådespelare, som spelar Ingrid Bergman.

Den nyskrivna musikalen utspelar sig på mitten 40-talet,  fram till slutet av av 50-talet då hon bryter upp från Hollywod.

– Då träffar hon en ny man, lämnar sin familj, man och barn, blir gravid, blir en skandal, säger Staffan Aspegren, dramatiker.

– Hennes livshistoria är bättre än vilket drama som helst, det här är inte en dokumentär utan inspirerad av händelser i hennes liv, fortsätter han.

Föreställningen har premiär på Stora Teatern i Linköping den 9 februari och i Norrköping den 28 april.

SVT:s program Sverige! har följt med på repetitionerna av Camera. Du ser programmet på lördag klockan 19 i SVT1, men vi bjuder på en förtitt i spelaren ovan redan nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.