Varning för oseriösa takinspektörer

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer i Ödeshög har haft besök av takinspektörer som säger sig komma från kommunen. Det är mest äldre människor som fått dessa påhälsningar. Förra veckan inträffade ett bedrägeri av denna karaktär i Norrköpings kommun.

Takinspektörerna kommer inte från kommunen, skriver de på sin sajt. Kommunen uppmanar invånarna att varna sina äldre släktingar för dessa bedrägeriförsök.

Polisen bekräftar att den här typen av hantverksbedrägerier kommer i vågor.

Ödeshög

– Vi har dock inte fått in någon anmälan därifrån som beskriver det här upplägget. Om det är så att man får besök av såna här bedragare så vill vi gärna att man ringer polisen direkt, säger Björn Goding, förundersökningsledare på bedrägerienheten i Linköping.

Händelsen i Norsholm utanför Norrköping resulterade i att ett äldre par blev av med halva taket på sitt hus. Den incidenten rubriceras som grovt bedrägeri av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ödeshög

Mer i ämnet