Se i klippet sjömacksägaren Gunvor Larsson och turister på Tyrislöt berätta hur de upplever buskörningen på vattenskotrar i år. Foto: SVT och Johan Nilsson/TT

Färre buskörare på vattenskotrar märks av i Sankt Annas skärgård

Publicerad

Årets sommar har varit lugnare när det gäller folk som buskör på vattenskotrar i Östergötlands skärgård. Det menar sjömacksägaren Gunvor Larsson i Tyrislöt.

Sedan 1 juli har polisen bland annat fått möjligheten att bötfälla folk som buskör på vattenskotrar. Enligt Gunvor Larsson, sjömacksägare i Tyrislöt i Östergötlands skärgård, har sommaren varit lugnare när det gäller vattenskotrar som buskör.

– När vi tankar och när de kommer nära, så har det varit besvärligt, säger Gunvor Larsson.

Söderköping

Problem med båtar

Något som Gunvor Larsson uppfattar som ett större problem i skärgården i år är motorbåtar som inte saktar in när de kör förbi sjömacken.

– Rätt var det är så går det sönder en lanterna eller någon tappar någonting, bara för att det gungar så väldigt när man tankar.

Hör mer hur Gunvor Larsson och turister uppfattar buskörningen på vattenskotrar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet