Foto: TT/Jeppe Gustafsson

Beslutet: Vätternrundan flyttas till september

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den pågående pandemin har Vätternrundan tagit beslutet att flytta hela Cykelveckan till 2–5 september.

– För första gången sedan 1966 kör vi Vätternrundan en annan tidpunkt än veckan före midsommar, säger Oskar Sundblad, marknadschef för Vätternrundan.

Vätternrundan har länge arbetat med kunna genomföra Cykelveckan som planerat den 11–19 juni. Men trots att man har vidtagit åtgärder för att göra det så smittsäkert som möjligt, så väljer man nu att flytta hela evenemanget.

– Vi måste agera utifrån hur läget ser ut just nu. Vi ser att vi har ett allvarligt läge med hög smittspridning i samhället. I det läget är en flytt av loppen det enda beslutet vi kan fatta säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan, i ett pressmeddelande.

Motala

Även i september planeras loppen med olika smittskyddsåtgärder, och anpassningar kommer göras vid start, mål och depåer.

Ur arkivet: Möt Stig Johansson som har kört varenda Vätternrunda i träskor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet