Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ja just det ja, det brukar de skylla på... Att de inte har tid att sköta trädgården...” Hör trädgårdsmästaren Karin Frisells brandtal för blommande trädgårdar – för att öka den biologiska mångfalden. Foto: Tina Enström, SVT

”Vi måste få hela Sverige att blomma”

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det biologiska mångfaldens dag – och det finns mycket som du kan göra själv. Motala biologiska förening visade hur man skapar boplatser åt fladdermöss och blomsterängar åt bin.

– Vi måste ha mer blommor i trädgårdarna, det kan inte se ut så här med robotklippta gräsmattor utan blommor, säger Karin Frisell som är trädgårdsmästare och aktiv i Naturvårdsföreningen.

I videon får du höra hennes brandtal för blommande trädgårdar – och tips på vad du kan göra själv.

Helden Berande besökte Bondebacka gård i Motala där Motala biologiska förening visade upp olika sätt att bevara biololigisk mångfald i helgen. Helden provade bland annat att så popcornkärnor som kan bli halvmeterhögt gräs. Foto: Tina Enström, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.