Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Titta på videon för att se vad Kindaborna tycker politikerna borde prioritera inför kommunvalet. Foto: August Askbom/SVT

Bostäder, torghandel och partisamarbete – så tycker väljare på torget i Kisa

Publicerad
Val 2022Valresultat

Bostäder, torghandel samt vård och omsorg var bland de viktigaste frågorna som invånarna i Kinda kommun lyfte när SVT Öst frågade väljare på torget i Kisa vilka som är deras viktigaste frågor inför höstens kommunval.

– Vi har till exempel ”Levande torg” på fredagar. Idag får vi driva det själva i stor utsträckning och då blir det till en begränsad budget. Det vore bra om vi kunde få mer hjälp att arrangera saker för invånarna och sådant som driver på turismen, säger Lukas Lindberg som driver en butik i Kisa.

Vill se mindre käbbel

För Lennart Skoglund är inte de politiska sakfrågorna det viktiga utan snarare att det blir mindre käbbel och mer samarbete i kommunhuset.

– Jag vill gärna se mer samarbete, att man inte tackar nej till vissa partier utan att man istället försöker samarbeta. Det brukar vara det allra bästa i slutändan, säger Rimforsabon Lennart Skoglund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet