Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hur går försäljningen och vad vill kunderna ha? Här hör du både kunder och Marika och Elenore. Foto: Lena Liljeborg / SVT

Vill folk äta lokalfångad fisk från Östersjön och Gotland?

Uppdaterad
Publicerad

Förra sommaren blev det betydligt lättare att hitta lokalfångad fisk i de gotländska butikerna. Nu kollar vi vilket genomslag förändringen har haft.

Det gotländska sommarfisket är i full gång, och nu kan även de stora butikerna och restaurangerna i Visby erbjuda kunderna och matgästerna nyfångad fisk från Östersjön. Liksom lokala butiker runt omkring ön.

Det är bland annat genom fiskarna i den ekonomiska föreningen Gutefisk, som byggt en mindre beredningsanläggning för fisk i Herrvik, som logistiken och leveransen fungerar.

Frågan är om de lokalfångade fisksorterna efterfrågas i konkurrensen med all odlad och importerad fisk?

Här i videon ovan hör du vad kunder och butikschefer anser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet