Moderaterna i Norrköping har tidigare riktat skarp kritik mot den muslimska friskolan Kunskapsljuset. Foto: SVT

Vill se omedelbar stängning av skolan

Uppdaterad
Publicerad

Den muslimska friskolan Kunskapsljuset borde stängas enligt Moderaterna i Norrköping.

– Det är oerhört tandlöst av Skolinspektionen att inte direkt dra in tillståndet för huvudmannen när bristerna är så stora, så skriver oppositionsråd Sophia Jarl (M) i ett pressmeddelande om Kunskapsljuset.

Den muslimska friskolan har fått kraftig kritik av Skolinspektionen och hotats att bli av med sitt tillstånd om inte bristerna kan åtgärdas.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

I somras fick skolan Kunskapsljuset kritik av Skolinspektionen på 23 punkter och hotades därför av vite. Efter ett återbesök i november är fortfarande 17 av dem inte åtgärdade.

Det är inspektionens beslut att skjuta upp beslutet om både vite och indraget tillstånd till april 2018 som får Moderaterna att reagera.

– Att utdöma vite tyder ju enbart på stor okunskap, skriver Sophia Jarl (M).

Moderaterna i Norrköping har skrivit fram ett förslag på yttranden till inspektionen och hoppas få medhåll från utbildningsnämnden.

– Det borde ligga i den politiska majoritetens intresse att agera för att påskynda en stängning och hjälpa till att omplacera de 150 elever som idag finns på Kunskapsljuset, skriver Sophia Jarl (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet