Villa brann ner till grunden i Valdemarsvik

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen fick räddningstjänsten ett larm om en villabrand i Valdemarsvik. Ingen person ska ha kommit till skada i branden. Vid midnatt uppges branden vara under kontroll.

Larmet om branden kom omkring klockan 19.30. Det brann med öppna lågor på vinden i huset och räddningstjänsten var på plats med enheter från Valdemarsvik och Söderköping.

Alla personer ska ha tagit sig ut ur villan innan räddningstjänsten var på plats och det finns inga uppgifter om personskador.

Omkring 15 meter från villan ligger en annan byggnad och man har jobbat med att förhindra att branden sprider sig.

– Branden är nu under kontroll, men huset kommer att brinna ner till grunden, det finns inget att rädda. Räddningstjänsten har bedömt att man ska försöka begränsa branden till huset och sedan fortsätter eftersläckningsarbetet under natten, säger Peter Ström, vakthavande befäl på polisens östra region, till SVT Nyheter vid midnatt.

Han tillägger att polisen i nuläget inte har några misstankar om att det ska vara något brott bakom branden.

Uppdatering 05:50

Räddningstjänsten lämnade platsen runt klockan 01:00 efter att arbetet med att begränsa elden gått bra.

Två personer var kvar under natten och morgonen ifall det skulle börja att brinna igen, vilket det inte har gjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.