Foto: Räddningstjänsten

Villan totalförstörd i branden

Uppdaterad
Publicerad

Den övertända villan i Kinda har totalförstörts i branden.

– Det brinner fortfarande och kommer att glöda hela natten, berättar insatsledaren Marcus Andersson.

Det var under förmiddagen som räddningstjänsten i Kinda fick larm om att en villa Björkfors stod i brand.

– Hela övervåningen var helt övertänd när vi kom dit, så det fanns egentligen ingenting vi kunde göra. Nu har villan brunnit ner nästan helt, det är bara en vägg kvar, sade Marcus Andersson, insatsledare, vid lunchtid på lördagen.

En man befann sig i huset, men han hade redan lyckats ta sig ut när de kom till platsen. Han kan ha andats in rök men ska i övrigt inte ha blivit skadad i branden.

– Han har förts i ambulans till sjukhus. Jag tror inte att han har några brännskador, men han är förstås skärrad, säger Marcus Andersson.

Vid 13:30 uppger insatsledaren att villa är totalförstörd och att resterna av den fortfarande brinner. 

– Det kommer att glöda hela natten, säger Marcus Andersson.

– Det finns ingen poäng med att släcka branden nu. Det är ingen fara för liv och ur miljösynpunkt är det bättre att låta det brinna ner.

Alldeles nyss har räddningstjänsten i Kinda lämnat platsen och kvar finns Björkfors Brandvärn som kommer att bevaka branden och se till att den inte sprider sig.

Insatsledaren ser ingen fara för spridningsrisk i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.