Foto: Niklas Luks

Villa nedbrunnen utanför Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Den villa som började brinna i Strömsfors utanför Norrköping har nu brunnit ner och den sista brandbilen lämnade platsen strax före nio på lördagsmorgonen.

Det var strax efter klockan tio på fredagkvällen som räddningstjänsten fick larm om en brand i en villa i orten Strömsfors utanför Norrköping. Sex personer fanns i villan när branden bröt ut. Flera personer fördes till sjukhus med ambulans, men ingen ska ha skadats allvarligt.

Vid 23-tiden var villan helt övertänd och räddningstjänsten fanns då på plats med sju enheter och sammanlagt 13 brandmän. Strax efter midnatt var villan helt nedbrunnen och räddningstjänsten lämnade kvar en del personal för att bevaka branden.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats av polisen och en teknisk undersökning av brandplatsen kommer att ske så snart det är möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.