Kraftig villabrand i Norrköping – misstänkt man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen efter 19-tiden fick SOS Alarm ett larm om en kraftig villabrand i stadsdelen Lindö i Norrköping. På fredagsmorgonen meddelas att en person anhållits misstänkt för grov mordbrand.

När räddningstjänsten kom till platsen slog lågor ut genom taket – men vid 21.30-tiden meddelade man att man trappat ner insatsen.

– Villan är totalförstörd säger Ulf Asplund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Norrköping

Även polisen larmades till platsen.

– Vi är på plats med flera patruller, så att räddningstjänsten kan arbeta fritt och så ingen utomstående skadas, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson hos polisen region Öst.

En anhållen

Under morgonen på midsommarafton uppger polisen på sin sajt att en man i 35-årsåldern har anhållits. Han greps under fredagskvällen och är misstänkt för grov mordbrand. De meddelar också att en brottsplatsundersökning ska genomföras när det är möjligt.

Inga personskador är rapporterade. Från räddningstjänstens håll räknade man med att vara klara på platsen vid 23-tiden på torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet