Man död efter villabrand i Söderköping

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten arbetar med att släcka en brand i en villa i Söderköping som startade under lördagsförmiddagen. En man i 70-årsåldern som räddades av rökdykare ur villan har dött till följd av sina skador.

Strax innan klockan 10 på lördagsförmiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en mindre villa i Östra Ryd i Söderköpings kommun.

En man i 70-årsåldern hittades av rökdykare. På plats kunde man konstatera att han avlidit i samband med branden. Anhöriga är underrättade.

Utreds som mordbrand

Vid 12.33-tiden kunde räddningsinsatsen avslutas -en halvtimme senare lämnade räddningstjänsten platsen. Det ska inte ha funnits någon risk för spridning till övriga boende i närheten.

Vi kan inte utesluta något brott men heller inget som tyder på att det begåtts, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson, Polisregion Öst.

Enligt polisen är orsaken till branden ännu oklar. Platsen är avspärrad; händelsen utreds som mordbrand och polisen har hållit förhör med personer som befunnit sig i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.