• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Vinglig bilfärd på E4:an – föraren visade sig vara sjuk

Publicerad

Strax efter fyra på eftermiddagen ringde flera trafikanter till polisen och larmade om en bil som körde svajigt norrut på E4:an mellan Linköping och Norrköping. Bilisten stannade till slut på vägrenen vid trafikplats Melby, nära Norsholm. Polisen kunde senare konstatera att föraren kört som han gjort på grund av sjukdom.

Enligt dem som larmade polisen så var bilen nere i diket vid flera tillfällen och törnade emot ett mitträcke och en stolpe. Dessutom kördes stolpar till viltstängsel ner under den vingliga färden.

Klockan 16.20 började polis leta efter bilen och strax därpå meddelades att bilen stannat på vägrenen vid Melby. Några andra trafikanter stannade också för att hålla koll på bilisten.

Sjukdomsliknande tillstånd

En stund senare anlände polis till platsen och såg till att bärgare transporterade bort den skadade bilen. Polisen kunde också konstatera att den man i 45-årsåldern som kört bilen inte var onykter eller drogpåverkad, utan drabbats av ett sjukdomsliknande tillstånd på grund av en kronisk sjukdom. De såg till att han kördes hem eftersom han inte behövde sjukhusvård.

Mannen är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och polisen tog hand om hans körkort och Transportstyrelsen får ta ställning till om han får behålla det. Polisen riktar på sin hemsida tack till de trafikanter som hjälpte till att förhindra en allvarligare olycka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer