Boxholms kommunhus. Foto: Kristian Åkergren/SVT

”Vinstlott” för Boxholm – får miljoner i statsbidrag

Publicerad

Boxholm sökte drygt 21 miljoner kronor från Delegationen för kommunal ekonomi i balans. I slutet av september fick de beskedet att de får ungefär hälften av de sökta pengarna.

Boxholm och Söderköping hör till de kommuner i länet som ansökt om tillfälligt statsbidrag för att få ekonomin i balans. I den första beslutsrundan drog de nitlott, men 21 september fick Boxholm 10,8 miljoner.

När bidraget uteblev i början månaden svarade kommunstyrelsens ordförande i Boxholm, Claes Sjökvist (S) så här i ett mejl:

”Tråkigt att vi blev helt utan men samtidigt har vi i och med denna ansökan ringat in det arbete vi själva kan göra för att förbättra vår ekonomi på sikt.”

Det riktade statsbidraget är på totalt 750 miljoner kronor och 23 kommuner och 5 regioner har ansökt om pengar. Nu har två beslutsrundor tagits och den sista äger rum 25 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Boxholm

Mer i ämnet