Basketklubben Visby Ladies har valt att inte förlänga kontraktet med tränaren Paschalis Leras. Foto: SVT

Visby Ladies tränare får inte fortsätta

Publicerad

Visby Ladies och Paschalis Leras går skilda vägar.

Visby BBK har valt att inte förlänga kontraktet med Paschalis Leras som coach för Visby Ladies.

Parterna har inte lyckats komma överens om ett framtida arbetssätt för laget och därför har man valt att gå skilda vägar, uppger klubben till SVT Öst.

– Vi hade ett möte i förra veckan där vi utvärderade säsongen och då konstaterade vi att vi inte riktigt hade samma målbild, hur vi går vidare och vad vi behöver göra framåt. Då kände vi i föreningen att vi behövde ta ett beslut, säger Johan Palmqvist, ordförande Visby BBK.

Paschalis Leras tillsammans med några av spelarna under en träning. Foto: SVT

Föreningen är nöjd med resultatet efter den gångna säsongen där Visby Ladies tog sig till semifinal. Nu börjar arbetet med att hitta en ny tränare som kan leda laget.

– Det blir ett arbete under maj och juni. Nu är nästa steg att titta på hur vi vill göra och bygga organisationen. Vi tar med oss av den kritik vi fick med oss och funderar kring hur vi kan hantera de frågorna framåt, säger Johan Palmqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer