Foto: SVT

Visby lasarett i stabsläge

Uppdaterad
Publicerad

Igår beslutades att Visby lasarett skulle gå upp i stabsläge. Trycket på vården har på grund av det varma vädret ökat sedan förra veckan.

Ställföreträdande sjukhuschefen Veronica Snoder säger till Hela Gotland, som var först att berätta om detta, att till exempel de som har hjärtproblem sviktar lite mer i värmen. Dessutom ökar trycket på vården med turismen under sommaren.

För att komma till rätta med problemet vill regionen bland annat försöka få hem de som inte är bofasta på ön till sina egna regioner och landsting. De vill också försöka få hem färdigvårdade med hjälp av socialförvaltningen.

Gotlands sjukvård tar även till de extra vårdplatser som finns och håller dem öppna under kommande dygn. Veronica Snoder säger också till Hela Gotland att hon hoppas på ett bättre läge mot slutet av veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet