Jonas Johnson, gick in som tränare för Vita Hästen 2016 Foto: SVT

Vita Hästen kickar sin tränare

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyklubben Vita hästen, som bara har två poäng ner till nedflyttningsplats i hockeyallsvenskan, väljer nu att avsluta samarbetet med Jonas Johnson.

– Styrelsen ser att det behöver göras förändringar i ledningen, spelarna behöver ha en tydligare ledning, säger Yvonne Angelsjö ordförande Vita Hästen, i en kommentar på klubbens sajt.

Jonas Johnson, gick in som tränare för Vita Hästen 2016 Foto: SVT

Tar över som huvudtränare

Leif Strömberg kliver nu in som huvudtränare i Vita hästens A-lag.

– Nu gör vi det som krävs för att Hästen ska må bra. Det är inget att tveka på, nu kör vi hårt, vi ska agera, säger Leif Strömberg i ett pressmeddelande.

Strömberg värvades in till klubben för bara några veckor sedan, för att axla rollen som sportsligt ansvarig.

– Jag har varit inställd på rollen som sportsligt ansvarig, men nu tog klubben och styrelsen det här beslutet, säger Strömberg till SVT Öst.

Redan nu under måndagsförmiddagen leder han träningen.

”Jag kommer att göra vad som behövs”

– Jag har sagt det tidigare att jag kommer göra vad som än behövs för att hjälpa Vita Hästen, om det så varit att tvätta kläder eller köra ismaskin.

På onsdag möter Vita Hästen skånelaget IK Pantern på bortais – med en ny huvudtränare i båset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.