Akutmottagningen på Nyköpings lasarett tvingades stänga tidigt på eftermiddagen Foto: Salim Alsabbagh, SVT

Vrinnevisjukhuset redo att ta emot akutpatienter från Nyköping

Uppdaterad
Publicerad
På lördagseftermiddagen blev hela Nyköpings lasarett strömlöst. Region Östergötland var därför redo att ta emot akuta patienter från Nyköpingsomårdet på Vrinnevisjukhuset. – Men vad jag vet behövde vi inte ta emot någon, säger Carolina Häggkvist, kommunikatör i beredskap.

Hela Nyköpings lasarett var utan ström under lördagen och reservkraften fungerade inte. Läs mer om det här.

Region Östergötland tillfrågades därför om de kunde ta emot patienter som skulle evakueras. Strömmen kom senare tillbaka och någon evakuering till Östergötland var därför inte längre aktuell.

Traumapatienter från Nyköping

Men under lördagskvällen, fram till 21.30, var Vrinnevisjukhuset redo att ta emot akuta patienter, så kallade traumapatienter, från Nyköpingsområdet.

– Vad jag vet har vi inte tagit emot någon patient från Nyköping och nu har akutmottagningen öppnat igen, säger Carolina Häggkvist, kommunikatör i beredskap i Region Östergötland på söndagsförmiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer