Kanadensisk succé åter i LHC

Uppdaterad
Publicerad

Hon lämnade Linköpings damer efter förra årets SM-guld för spel i Borås och deras herrlag i division 2. Men nu är hon tillbaka i LHC mitt under säsongen. Och det med besked.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaks, jag spelade med damlaget förra året och det är verkligen kul så jag är på väg mot normala rutiner, säger Jennifer Wakefield.

Hon har gjort succé sedan hon kom tillbaka. Det kanadensiska stjärnskottet har gjort tolv mål och tre målgivande passningar på sina fem matcher med laget.

Bra lagkamrater

– Jag tycker de är bra, jag anser att det här är resultatet av bra lagkamrater. Jag menar man kan inte göra allting själv i hockey. Femman jag har spelat med har lyckats riktigt bra och gett mig möjligheterna till bra skottlägen och jag har lyckats förvalta dem.

Hon har ett OS-guld med Kanada på meritlistan och har tidigare testat spel med Norrköpingslaget IK Guts, herrlag i division 3. Efter SM-guldet förra året med Linköping sökte hon en ny utmaning i år med Borås herrlag i division 2, men utebliven speltid gjorde att hon valde att flytta tillbaka till Linköping igen.

– Jag hade en mycket bra tid i Borås men för min egen utveckling var det inte den allra bästa situationen. Linköping kändes som ett bättre val och jag är glad över att vara tillbaka.

Världsklass

– Det är otroligt skönt för laget att få några till eller en till som kan göra någonting framåt, säger Peter Franz, huvudtränare för LHC:s damer.

Hur bra är hon?

– Topp i världen. Finns självklart andra spelare också som är riktigt bra, men hon är en av dem som är i yttersta världsklass, svarar Peter Franz.

Efter Wakefields ankomst så leder nu LHC serien och frågan är vad hon tror om guldchanserna i år.

– Vi har åtminstone gjort en bra start på säsongen. Jag har bara varit med i fem matcher men med det jag har sett så tycker jag att vi spelar väldigt bra som ett lag. Vi har en bra bredd och det är en viktig komponent för att kunna bli mästare, berättar Jennifer Wakefield.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.