Foto: National Institute of health/TT

Fem nya bekräftade fall av coronasmitta i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad
Det senaste dygnet har nya provsvar kommit som visar på att ytterligare fem personer är smittade av coronaviruset covid-19 i Östergötland. Därmed är antalet bekräftade fall i länet uppe i 22. Två personer vårdas isolerade på sjukhus, ingen av dem behöver intensivvård.

I Östergötland är man nu inne på sjätte dygnet sedan den första rapporten om coronasmittade kom in. De som fram till i dag bekräftats smittade har enligt region Östergötland besökt norra Italien och Österrike.

– Fyra av de nya som testats positivt för coronavirus kommer från Norrköping och en är från Linköping. Alla fem är isolerade i sina hem och behöver inte sjukhusvård. Var de coronasmittade varit geografiskt är ännu inte klart, men smittspårning pågår för fullt, säger sjukvårdsledaren i region Östergötland Rickard Lundin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer