”Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar”, twittrar Zara Larsson. Foto: TT/skärmdump Zara Larssons twitterflöde

Zara Larsson: ”Du förtjänar att brinna i helvetet”

Uppdaterad
Publicerad

”Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet”. Världsartisten Zara Larsson är ordentligt upprörd efter att ha vaknat upp med nyheten att en ung kvinna misstänks ha blivit utsatt för våldtäkt under artistens konsert på Bråvallafestivalen i gårkväll.

En ung kvinna anmälde under gårkvällen att hon blivit våldtagen i publikhavet under Zara Larssons konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping.

– Det är en ung flicka som har anmält att en man kom bakifrån och förde in sin penis under kjolen, berättade Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen för SVT Nyheter i natt.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Läs mer: Misstänkt våldtäkt under konsert på Bråvallafestivalen

Rasar på twitter

Under morgonen har också artisten själv nåtts av nyheten om den misstänkta våldtäkten och på sitt Twitterkonto har hon under förmiddagden postat inlägg där hon reagerar starkt på händelsen.

”Fyfan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet. Du förtjänar att brinna i helvetet.”

Zara Larsson skrev också detta:  ”Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar.”

Inlägg ifrågasätts

Och det inlägget har mötts av en del arga röster som ifrågasätter om hon verkligen ska dra alla killar över en kam. Artisten svarade då att ”Det är inte fucking jobbigt att blir generaliserad. Det är jobbigt att känna sig osäker på en festival där man ska ha kul och njuta.”  ”MEN DET KAN FOLK INTE PGA KILLAR. USCH.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet