Uppsala Tingsrätt, arkivbild. Foto: SVT Uppsala

Sex män i brottshärva i Uppsala – döms för utpressning och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

I flera års tid har sex män ägnat sig åt brottslig verksamhet i Uppsala. Nu döms de för bland annat dödshot och misshandel med betong.

I en brottshärva med inslag av narkotika, utpressning, människorov och misshandel har sex män i Uppsala stått åtalade för en rad olika brott. Nu har domen kommit.

Tillsammans har tre av de dömda männen misshandlat en man med slag med batong mot huvudet och överkroppen och sparkar mot huvudet och kroppen.

Hot mot familj

En av männen, som är i 20-årsåldern, döms till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat grov misshandel, grov utpressning och skadegörelse. Han döms också för att ha fört bort en man i en bil och utpressat honom på stora summor pengar genom dödshot mot honom och hot om att skada hans familj.

Totalt är det sex män som döms i samma mål, och de döms för en rad olika brott. Bland annat grov misshandel, våld mot tjänsteman, ringa narkotikabrott och medhjälp till grov utpressning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.