100-årig kvinna bestals i sitt hem av ”hemtjänst”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 100-årsåldern blev natten till torsdag bestulen i sitt hem i Malmö. Rånarna ringde kvinnan innan och tog sig sedan in i lägenheten när kvinnan öppnade.

Det var natten till torsdag omkring 03 som den äldre kvinnan fick ett samtal av någon som påstod sig ha ett brådskande ärende hem till henne.

Kort därpå knackade den misstänkta ”hemtjänsten” på kvinnans dörr.

– Det är då 2-4 personer, både män och kvinnor, som står där, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Därefter tar någon av personerna sig in i lägenheten och får med sig plånbok och kontokort. Därefter försvinner rånarna från lägenheten.

– Det görs också ett uttag inte långt efter, men kortet spärras automatiskt av banken antagligen för att tidpunkten är märklig.

– Just tidpunkten gör att det här blir ovanligt. Vi har ju sett många exempel på samma typ av rån av äldre i deras hem men just nattetid är lite ovanligt.

Händelsen är rubricerad som grov stöld i bostad. Ännu finns inga misstänkta i ärendet men polisen arbetar på att utreda fallet, skriver Sydsvenskan.

– I sådana här fall så vill jag gärna förtydliga att om man får ett sådant här samtal med någon som påstår sig vara vårdcentral eller fastighetsbolag eller liknande och som vill komma hem till dig så be att få ringa tillbaka. Ring och kolla med din vårdcentral om det här verkligen stämmer, tyvärr kan man inte lita på alla, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.