Foto: Mikael Nilsson

15 personer togs för fylleri av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hade laddat nästan lika mycket som supportrarna och redan innan matchen började hade 15 personer omhändertagits för fylleri och ordningsstörning. Bland annat så tändes bengaler och det kastades knallskott i centrala Malmö under torsdagskvällen.

-Det blev vid vissa tillfällen stökigt vid bortasupportrarnas marsch till Stadion och det tändes en hel del bengaler inne på arenan men allvarligare ordningsstörningar undveks och det är jag nöjd med, säger kommenderingschef Petra Stenkula på polisens hemsida.

Supportrarna från Köpenhamn hade kommit över 1350 av de 21 000 sålda biljetterna. Vid 18-tiden började de gå mot Stadion och i samband med det kastades både bengaler och knallskott men ingen skadades i samband med händelserna.

-Samarbetet med bland annat dansk polis, Malmö kommun, Trafikverket och Skånetrafiken har fungerat jättebra och har hjälpt oss att nå våra mål i den här kommenderingen, säger Petra Stenkula.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.