• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Ett utsläpp av ammoniak har inträffat vid Ale Arena. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i Bohus och Surte, i Västra Götalands län, att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Sofia Hermansson/SVTVisa alla (7)
Visa alla (7)

Vellinges ungdomar av med sin fritidsgård

När Lindesgården i Vellinge i natt brann ner blev Vellinges ungdomar av med sin mötesplats. Även på tisdagen brann det i byggnaden, då var det både ungdomar och personal i lokalen.

– Jättetråkigt att det här har hänt,  det är så många som har minnen härifrån och det har varit som en mötesplats, säger Ida Ahlgren, elev på Sundsgymnasiet.

Det var vid tio på tisdagskvällen som det började brinna första gången.

– Larmet går och då agerar personalen direkt och är ute och släcker, säger fritidschefen Mats Persson.

Drygt ett dygn senare, vid kvart i elva på onsdagskvällen var det dags igen. Då var fritidsgården stängd och när räddningstjänsten kom till platsen var gården övertänd och gick inte att rädda. Polisen misstänker att båda bränderna är anlagda och utreder nattens brand som grov mordbrand.

Foto: Sofia Hermansson/SVT

– Det är klart att vi har haft en del problem med ungdomar i området, så det är klart att man kopplar det till det. Men det finns ju inga bevis, säger Mats Persson.

Det är Vellinge kommun som äger Lindesgården och i lokalen har kommunen sin fältverksamhet och den enda fritidsgården i Vellinge tätort. Enligt Mats Persson kan det på kvällar vara mellan 100 och 150 ungdomar där.

Mats Persson är fritidschef i Vellinge kommun. Foto: Sofia Hermansson/SVT

– Det är jättetråkigt att de ska behöva lida. Vi känner att vi behöver hitta en annan plats för dem så snart som möjligt. Men det är inte så att det står massa lokaler och väntar, säger Mats Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vellingebränder

Mer i ämnet