Branden i industribyggnanden slog ut all tågtrafik genom Hässleholm. Foto: Johan Nilsson/TT

16-åring frias för storbrand vid tågstation

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-åriga flickan som stod åtalad för branden vid Hässleholms tågstation frias från grov allmänfarlig vårdslöshet. Tillsammans med fyra andra ungdomar döms hon för olaga intrång och ringa narkotikabrott.

En 16-årig flicka som stod åtalad för att ha startat storbranden vid tågstationen i Hässleholm i augusti förra året frias från grov allmänfarlig vårdslöshet.

Enligt åtalet orsakade hon branden genom att kasta cigarettfimpar som startade en brand i en lagerbyggnad intill stationen. Men Hässleholms tingsrätt bedömer att det inte är ställt bortom rimligt tvivel att det var hon som orsakade branden.

Storbranden i Hässleholm

Skador för 20 miljoner kronor

Däremot döms flickan, tillsammans med fyra andra ungdomar, för olaga intrång i lagerlokalen och ringa narkotikabrott. Flickan och två av ungdomarna döms till ungdomsvård medan de två andra döms till dagsböter.

Branden intill järnvägsspåren stoppade all tågtrafik genom Hässleholm i nästan en vecka, vilket påverkade uppskattningsvis 680 000 tågresenärer, enligt åtalet. Skadorna och följdskadorna kostade nära 20 miljoner kronor att reparera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Hässleholm

Mer i ämnet