Det misstänkta mordförsöket ägde rum i Rönneholmsparken i Malmö den 7 september i år.  Foto: Johan Nilsson/TT

17-åringar häktade för synnerligen grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen häktades två 17-åringar misstänkta för synnerligen grov misshandel av en jämnårig pojke i en park i Malmö.

Händelsen ägde rum i Rönneholmsparken den 7 september i år. Åklagaren är förtegen om händelseförloppet.

– Vi är fortfarande i ett tidigt skede, jag kan säga att de delvis kände till varandra, säger kammaråklagare Linda Rasmussen.

Åklagaren yrkade på att 17-åringarna skulle häktas misstänkta för mordförsök, tingsrätten valde i stället att häkta 17-åringarna för synnerligen grov misshandel. Pojkarna är misstänkta på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

– De ansåg inte att underlaget höll för mordförsök, men det betyder inte att det är det slutgiltiga ställningstagandet, det beror fortfarande den slutliga skadebilden och vad utredningen visar, säger Linda Rasmussen.

Misshandlats med tillhygge

Enligt åklagaren ska offret ha misshandlats med någon form av tillhygge. I övrigt är hon förtegen om offrets skador.

– En rättsmedicinsk undersökning är gjord och jag väntar på utlåtandet. Därför kan jag inte uttala mig om hur allvarliga skadorna är, säger Linda Rasmussen. 

17-åringarna är sedan tidigare kända av polisen. De kommer att ställas inför rätta för ett rån i våras, och i väntan på rättegången har de varit på fri fot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer